Thursday, June 30, 2011

International Al-Nusrah Day


International Day of Al-Nusrah in Solidarity With Al-Quds and Palestine
Sgt bertuah dapat menghadiri program ini
quds-conf
Jemputan ke Persidangan Al-Quds (Al-Quds Conference) untuk mendengar ucaptama YABhg. Tun Dr. Mahathir Mohamad.
  • Program: Al-Quds Conference
  • Tarikh: 30 Jun 2011, Khamis
  • Masa: 10.00 pagi
  • Tempat: Al-Azhar Conference Center (ACC)
  • Tetamu Istimewa: YABhg. Tun Dr. Mahathir Mohamad
  • Anjuran: The General Congress for the Support of Al-Quds

Ini sgt hebat
Perbincangan mengenai Al quds dan perbincgnnya



Antara panel2 yg hebat adalah :-
  1. Sheikh al Azhar
  2. Dr Mahathir
  3. Salim Zanoun
  4. dan beberapa org ahli panel yg hebat2


walaupun kurang faham kerena kebykn mereka berhjah dlm bahasa arab
hanya Dr mahathir y berhujah dlm english..



 mereka berbincg perkara yg realistik..
bukanlah perkara yg hnya mndengar khabar2 
yg hebat2 dan seolah2 menbebaskan palestin bleh dilakukan dlm masa yg singkat

antara perkara yg dibincgkn adalah kesatuan dlm islam itu sendiri,
islam itu sendri berpecah seperti sunni,syiah,salafi,wahabi etc
pembunuhan islam sesama islam,pertelingkahan, dan lain
bahkan ada yg masih menolong negara2 zionis

"dan mereka membunuh.
lalu pihak yg dibunuh marah dan membunuh pihak yg membunuh
marah dibalas marah
bunuh dibalas"

~circulating circumference~ 

-sesungguhnya negara islam negara yg kaya
kenapa??
kerana kita dikurniakan minyak

xpi kita kekurng perbincangan
kekurangan plan dan strategy
untuk 1.5 bilion muslim bersatu untuk al-Quds adlh mustahil
xpi sekurng-kurngnya we must support and contribute our dedication and our manwork



-sense of neglectance itu perlu dibuang!!!
 
kenapa ckit negara jer yg amalkn boikot??
kenapa yg laen x ikut sama2 boikot??
kenapa??
leeh??
.

"DAn INI ADALH JALAN JIHAD YG DITINGGALKN UTK KITA"

~renungan bersama~ 

******
Al-Azhar Conference Center (ACC)
dtg seawal pgi,x nak duduk belakang!
ketibaan tetamu dan panel:dri kiri kerusi kosong, salim zanoun,dr mahathir,sheeikh azhar dan sorang lgi...



DR asmah dan sdikt motivasi tntg medcine
yg macam kain serban tue dh habis,nie je yg tggl
sheikh ini sdg berhujah tentg kiblatain
 (masa nie student2 yg laen cbuk menngu idola mereka di pintu masuk ntuk pulang)

bersame  KU al-irsyad ahaha XD
*peace no war*



Wednesday, June 29, 2011

N8 blue --->tolong bgi seribu manfaat !

"semoge saya celik IT sikit"




BIRU juga pilihan yg dipilih
el SARAG MALL 9.20 MALAM


sbb nk beli,
Camera 12 mp-sgt clear dan cantik
bleh blaja panorama etc
Word,Power point-bleh bace kat hp, xperlu bukak laptop
USB port_bleh cucuk pendrive hardisk trus.bleh bace
ade Adobe PDF reader
bleh masuk lcd tv trus berkabel

byk Apps menarik,QURANpockt yg sgt2berguna
buat vid Medicophilic gune N8 juga,dpt no 3
N membuatkan dri sistematik,tersusun ckit dan lebih berhati2



gps free yg sgt menbantu nk explore tempat2 kt cairo nie

MOGA  X MEMBUANG MASA  BERFAEDAH
MOGA DPT RAKAM KENANGAN2 INDAH


new symbian N8
it's not the technology
it's  WHAT n YOU do with it

video promN8



others promo video yg smart2

yg nie camera dgn video HD N8



n9 dh keluar dh x berminat lgi ntuk bli mende yg canggih mangih lgi dah..nie pun dh pening2
xpi value hp Xpress Music lame jauh lebih tggi..kenapa??
sebb tue hadiah spm
 kak liya belanja
jauh lgi berharga



exam physio makain dekat lgi seminggu lebih jer lgi....aku xpatut online dah patutnya....jumpa lgi selepas abis final..
doakan saya berjaya bersame rakan2...

Tuesday, June 28, 2011

" pgi2 jln2 nk pergi mnuntut ilmu "

------ MELANCHOLIC-------- 

menurut kamus google;

  1. berasa atau memperlihatkan perasaan sedih atau dukacita (berkenaan (dengan) perasaan, wajah seseorang, dan sebagainya), dukacita, sugul
  2. bernada sedih (hiba) dan mengharukan (berkenaan (dengan) cerita, sajak, dan sebagainya
****
 faktanya~~

laluan ini bukanlah laluan yg pnjg
laluan ini bukanlah laluan gelap
laluan ini bukanlah laluan yg sunyi
which full wit sorrow
cume..


sedih
terasa sedih


bayangkan...betapa gmbira pun ..walaupun pada; hri  besday 
hari yg dlm hati ade taman
hari yg  langkah terasa ringan sekalipun

pasti kesedihan itu muncul

itulah jalan saya nk pergi University hari2


this street tought me on how to be humble
this street show me the reality of life of people which is much more harder than me..
 kebykn mereka org susah,kebykan mereka org islam,kebykn mereka warga2 emas,
dan mereka mempunyai zuriat yg ramai
mereka tidur di kaki lima jln , kiri dan kanan
beralaskn 'lihaf'=toto,dan tikar bersame anak2 mereka,mengharuhi saat suka duka bersame mnnggu ahli keluarga mereka di dlm hospital di rawat..

tringat mase dulu2 adik masuk ICU dulu,sendri pun tggu ahli parents sendri..dpt tahu adik masih hidup pun rase gembire,kenape?? die satu2 nyer adik yg saya ada.walauun jarak umur kami 9 thun..ahah

 kisah lorong...

lorong ini diapit oleh hospital kesihatn
hospital al-tuful (kanak2/pediatrics)
kolej dentistry dan kolej jururawat(mumarridah)

hampir setiap hari melihat  golongan ibu dan bapa menangis
mereka yg jln terenjut2,kebykn mereka mngalami lurching gait,N some of the waddling gait
diri hanya mampu memerhati,dan mendoakan mereka,xpi kerap juga  lupa...

kenapa..??sndri pun x tahu...


mereka yg meminta N mghrpkn bantuan sgt ramai
brg sesape yg pki kut putih,anda akn sentiase ditanya tntg ubat2 yg patut mereka ambil
so kuar kuliah xpyh pki bju putih tue,ilmu xcukup lgi..


peluang:
setiap hari  berpeluang bersolat jenazah..
dulu takut tgk jenazah,jenazah saudara pun takut,
first tyme nk pgg cadaver dkt lab pun takut
segala2 nya takut

kenapa..?? sndri pun x tahu...

ckit2 x tahu..
 bile nk tahu.....
itu pun saya x tahu...

apa2 un..bak kata haido 
tue lumrah..kita kan tgh blaja lgi

 
mereka menuggu  yg tersayang




lorong nie x gelap..cume camera x cukup pencahayaan
suasana seawal pgi,dh mula penuh, class pun x mula lgi
alhmdullah,smpi ke kuliah...
cara nk mnghilangkn kesedihan,dan strees blaja x phm2 maselecture tdi...MAKAN!
blik lalu jln tu lgi..dan kalau nasib baik,depan rumah ader tunjuk perasaan..
nk merasa adventure,so join skali.
nie tunjuk perasaan dpn cathedral st markos masa isu Kamela Shehata




wokeh...mood exam dh dtg blik....
doakan segalaye dipermudahkan ntuk saya dan rakan2


sekian


kepade mereka yg nk ke mesir dan terbaca post ni,x perlu takut mungkin dsndri yg terlbh sensitive,nie bru namanyer adventure,nie mase dh dekat revolusi,skrng InsyaAllah aman,yg suasana dekat lorong tue,dekat malaysia pun ada juga,suasana dekat hospiatal awam mmg macam nielah..jgnlah hrpkn suasana gesundheit institue dr patches adam.