Tuesday, November 16, 2010

6 1/2 years....

Bismillahirrahmannirahim....



Genap sebulan lebih di Cairo, Egypt.13 jam perjalanan,bersama all doc 2 be,meninggalkn Malaysia dgn ragu2, am i fit enough to be a medical student.yet,a doc to be....



***

Permulaannya:

I've done lots of plan for my life

plan A;Meteorology,University of Melbourne,Australia
plan B;Geophysics/Geology,Australia
plan C;Maritime,Russia
plan D;Architecture[place unknown]
plan E;Engineering,Japan
plan F;Medic,[place unknown]

plan G;Business



Hakikatnya itulah impian zaman spm dan zaman aim high to score in spm,
Impian di buat sejurus slps dimotivatekan oleh seorang uncle while attending special motivation for those specials 21 students during our 'vacation'.
TQ,uncle...Your words will always be kept in my mind.

Pernah dgr x, kite rasa seronok doing what we love, maka buat lah apa2 yg anda suka,

Semestinye plan A merupakn sesuatu yg dijadikan pendorng..lots of book i've read and study about it.
from A to Z..hehe..all the processes,climate,mchine,calculations,and so on....

Plan B,similar with A,just work with stone and soil(non living things) N some journeys travelling around da world where there is a oil, magma......(i loikee..)

Plan C, work with ocean n wanna be a captain and has my own ship..( i love doing this stuff)

Plan D,mmg minat semenjak zaman kanak2 lagi,suke lukis2.

Plan E; kagum dgn Jepun,mantan pm pun buat dasar pndg ke timur based on japan..(y)???dan dh lps exam  international jpn JLPT 4,so xkan nk bazirkn..++. diorang mmg power n smart with develoment of  tech,i'm impress.

Plan F; minat BIO,suka sgt cara cikgu ajar,impress dan sungguh kagum dgn ciptaan Allah swt,dan ada seorang doc bg dorongan and challenge me to become like him(But.i've got some problem,PHOBIA, insyallah dpt diatasi.)


plan G ...laen cter..


Sangat susah nak decide...sangat3 susah nak decide..akhirnya istikharah adalah jln terbaik


***

"Kita hanya mampu merancang,namun Allah yang akan menentukannya"

tiada lagi ragu2,kuatkan langkah 
tabahkan hati,dan jangan merungut...

N be positive...


alhamdulillah...
setakat ni,semua urusan dipermudahkan oleh Allah.
Moga2,di ardun al kinanah ini,dapat memperbaik akhlak diri,budi pekerti 




Insyaallah.


bru la rase erti hidup berdikari sikit...
x sangka,umur still 17 xpi dh duk perantauan...
dan semestinyer.
there is range of 6 years and some months left
for me,friends to live with in this windy N dusty city..


now..i'm following my plan F..
Medicine,Cairo
AIN SHAMS UNIVERSITY


insyallah...
i'm a doc to be...
a surgeon to be...
in ENT







p/s..seronok kan tgk langitt!!!=D


hati tng melihat langit...


1 comment:

Ariff Ashman said...

meh aku tolong realisasikan plan D tuh